Periodieke keuringen en inspecties Hijsmiddelen

Het laten keuren van uw hef- en hijsmiddelen is verplicht. ASAV voert alle inspecties en keuringen uit, zodat u kunt vertrouwen op uw materieel!

Sterk en betrouwbaar materiaal

Hef- en hijsmiddelen worden gebruikt om uw zware industriële hijswerkzaamheden veiliger en gemakkelijker te maken. Hiervoor heeft u sterk en betrouwbaar materiaal nodig, zowel om uw producten zorgvuldig te verplaatsen als voor de veiligheid van uw medewerkers. Werken uw medewerkers op grote hoogte? Kijk dan eens bij onze valbeveiliging, uw medewerkers veilig en verantwoord laten werken staat bij ons hoog in het vaandel.

Om de kwaliteit en veiligheid van uw materiaal en medewerkers te waarborgen raden wij u aan om de keuring bovenloopkranen volgens de in de gebruikshandleiding opgenomen voorschriften, minstens op of voor de genoemde termijnen te laten uitvoeren.

EKH-Inspectie of keuring: wat is het verschil?

  • Een inspectie is een jaarlijkse visuele controle van uw hijs- of hefmiddelen. Bij veel arbeidsmiddelen is deze jaarlijkse inspectie afdoende, denk hierbij aan hijsbanden en valbeveiliging.
  • Bij een EKH keuring worden naast de visuele inspectie de hijsmiddelen ook beproefd met een proeflast. Dit gebeurd vooral bij hijsklemmen, takels en eens per vier jaar bij kettingen.

Benieuwd naar de inspectie- en keuringstermijnen? Download hier de aanbevolen keuringstermijnen.

Keuren hijsmiddelen op locatie of ASAV-vestiging

Wij voeren inspecties uit zowel bij u op locatie als bij ons in de vestiging in Ede. Op locatie doen we veelal alleen de visuele inspecties van hijsmiddelen. Wanneer er hijsmiddelen toe zijn aan de periodieke keuring, worden die in overleg met de klant meegenomen voor een trekproef op de trekbank. De monteur zorgt er vervolgens voor dat de hijsmiddelen weer terug komen op de juiste locatie zodat u zoveel mogelijk word ontzorgt. Naast de keuring van hijsmiddelen verzorgen we ook het onderhoud en keuring van de bovenloopkranen.

Certificaten altijd en overal bekijken

De keurmeesters van ASAV weten aan welke eisen uw hef- en hijsmiddelen moeten voldoen om er veilig mee te kunnen werken. Is uw materieel goed gekeurd? Dan vindt u de certificaten terug in het online klanten portaal bij het certificatenoverzicht. Hierdoor kunt u overal ter wereld bij uw certificaten. In het portaal kunt u de certificaten downloaden of de keuringshistorie bekijken. Daarnaast kunt u zien welke hijsmiddelen er toe zijn aan de keuring. Wel zo handig toch?

–> Download hier het overzicht van inspectie- en keuringstermijnen hijsmiddelen

Vraag een keuring hijsmiddelen online aan

Wilt u uw materieel laten keuren of wilt u meer informatie over de inspectie en keuring van hijsmiddelen? Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op via onderstaand formulier. De experts van ASAV nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op!

Onze projecten