Periodieke keuringen en inspecties hef- en hijsmiddelen

Hef- en hijsmiddelen worden gebruikt om het heffen en hijsen van zware producten te vergemakkelijken. Hierdoor komt er veel drukt te staan op het materieel. Daarom is het ook van groot belang om uw materieel tijdig te laten inspecteren en te laten keuren door specialisten. Door deze periodieke keuring vermindert u het aantal ongevallen op de werkvloer.

Het belang van periodieke keuringen

In verband met de veiligheid zijn er strenge regels verbonden aan het gebruik en het onderhoud van u materieel. Sinds 1939 is het wettelijk verplicht om uw hef- en hijsmiddelen te laten keuren door een erkend bedrijf. Het EKH-keurmerk wordt dan ook alleen gegeven aan bedrijven die voldoen aan deze strenge keuringseisen.

De hef- en hijsmiddelen die u bij ASAV kunt bestellen bevatten een EKH-keurmerk en voldoen aan de strengste keuringseisen. Zo weet u zeker dat het materieel veilig genoeg om te gebruiken op projecten of op de werkvloer, mist deze goed worden onderhouden!

De specialist in keuringen en inspectie van hijsmiddelen

Voor de periodieke keuringen en inspecties is het van belang om een specialist in te schakelen. De Keurmeesters van ASAV zijn EKH-gecertificeerd en weten exact aan welke eisen uw hef- en hijsmiddelen moeten voldoen om er veilig mee te kunnen werken. Wanneer er tijdens de keuring problemen worden geconstateerd kunnen onze monteurs het defect gemakkelijk verhelpen.

Waarom kiezen voor de keurmeesters van ASAV

  • Onze keurmeesters zijn EKH-gecertificeerd
  • Uw materiaal wordt beoordeeld conform de EKH-werkvoorschriften ‘boven de haak’
  • Uw materiaal wordt beoordeeld conform de EKH-werkvoorschriften ‘onder de haak’
  • Productcertificaten kunt u eenvoudig online bekijken en downloaden in ons klanten portaal
  • Ontvang een helder advies

Inspectie- en keuringstermijnen van hijs- en hefmidddelen

Alle genoemde termijnen zijn als minimum termijnen te hanteren maar dienen te allen tijde te worden aangepast (verkort) indien sprake is van zeer intensief of ruw gebruik, conform de door de fabrikant in de gebruikshandleiding opgenomen voorschriften.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

E-mail: info@asav.nl
Telefoonnummer: 0318-655675

–> Download hier het overzicht van inspectie- en keuringstermijnen hijsmiddelen

Onze projecten